Nu e vorba de bormaşini sau manele date la maxim! Iniţiatorul legii anti-zgomot recunoaşte că a făcut acest demers pentru că se săturase să trăiască înconjurat permanent de un zgomot de fond, adică sunetul ăla de femeie care vorbeşte despre ce au făcut colegele de serviciu, sau vecinele de pe scară, sau mamele colegilor copilului.lege_anti-vorbit.jpg

Deja au apărut nişte reacţii împotriva legii, în special din partea femeilor: “Legea e neconstituţională! Vii nevorbită de la muncă şi vrei să vorbeşti şi tu un pic la tine în casă. 35 de decibeli înseamnă exact volumul unei bârfe discrete. E o lege cu dedicaţie!”.

Până şi Matei, iniţiatorul legii, a început să aibă dubii: “De când nu o mai las pe soţie să vorbească, îmi ţiuie telefonul încontinuu, că îmi trimite 2-3 mesaje pe secundă. Deja nu mai e problema ei, e problema mea şi ori pun telefonul pe silent, ori risc să fiu amendat”, spune Matei.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Friday, 09.03.2018 17:48 Monden

National Cinematografic