Greta Thunberg avea dreptate: omenirea trebuie să ia măsuri în contextul încălzirii globale! Câţiva români iau foarte în serios ameninţarea şi se pregătesc intens pentru momentul când clima ţării noastre nu va mai fi propice cultivării prunului.

tuicadebanane.jpg
"Am luat legătura cu fermieri din Africa subsahariană. Chiar în acest moment, o delegaţie din Tanzania vine să ne înveţe să facem ţuică din banane, cocos, mango, papaya şi alte fructe exotice", spune nea Ilie, ţuicar dintr-o comună din Argeş.

"Noi, aici, la Dăbuleni, facem deja ţuică de pepeni, zona fiind afectată puternic de deşertificare. Estimăm că fenomenul se va agrava, astfel încât peste 30 de ani vom produce răchie din agave şi alţi cactuşi, iar pentru asta ne consultăm cu profesori de distilare de la Universitatea de Tequila din Mexic", adaugă nea Vasile, producător din zona Olteniei.

"Hîc", a comentat nea Mihai, un agricultor din Ialomiţa al cărui prim lot de ţuică de rambutan a fost bine primit de comunitatea locală.

Scris de Vasile | Wednesday, 09.10.2019 11:01 Monden

National Cinematografic