Premieră! O echipă de alpinişti utilitari români a început termoizolarea Everestului

După ani întregi de antrenamente în Titan şi Pantelimon, românii sunt gata să termoizoleze acolo unde nimeni n-a termoizolat vreodată! Înarmaţi cu hectolitri de bere la PET, alpinistul utilitar Dorel Grigore şi colegii săi anunţă că vor reabilita anul acesta vârful Everest, în cadrul proiectului de eficientizare termică a regiunii Himalaya.

„Una e să lipeşti nişte bureţi pe un bloc de 10 etaje, alta să izolezi până în vârf un bloc de stâncă de aproape 9000 de metri. Sunt vânturi puternice, crevase adânci, nu poţi să intri pe geamul cuiva când ai nevoie la WC”, spune Dorel.

„Am tocmit câţiva şerpaşi utilitari nepalezi să care baloţii de polistiren, ne-am instalat baraca la baza muntelui, bem o cafeluţă şi ne punem pe treabă. În două luni îl facem ca nou”, adaugă un alt alpinist utilitar.

Administratorul vârfului Everest, călugărul budist Tenzing Nazgul, susţine însă că treaba românilor nu e aşa complicată. „Mai mult am muncit eu când am bătut tot muntele ăsta în sus şi în jos, să strâng semnături de la fiecare pârlit de yeti”, a declarat acesta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
25 martie 2019 16:40
Citește mai mult despre: alpinisti utilitari Everest termoizolare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult