Preţul lemnului a explodat. Iarna asta costă dublu să te faci lemn!

Nu doar lemnul din pădure a devenit bun de mare preţ în ultimul timp! Milioane de drojdieri din întreaga ţară au semnat o scrisoare deschisă în care îşi exprimă nemulţumirea că va fi aproape de două ori mai scump să te faci lemn iarna asta.

„Preţul lemnului a luat-o razna, mai ales din cauza creşterii accizelor la alcool. Dacă anul trecut mă făceam lemn cu 20 de lei, cât costau zece beri la jumate la ABC-ul din sat, acum dau 35, chiar 40 de lei să mă fac la fel de lemn. La fel au explodat şi preţul criţei, preţul răngii şi preţul măngii”, se plânge Cornelius, beţiv din comuna Şumududu, judeţul Alba.

„Nici pentru noi, ăştia care ne făceam lemn în gospodărie, lucrurile nu arată mai bine. Anul ăsta nu prea s-au făcut prunele, şi statul, în loc să ne sprijine cumva, ne lasă pe uscat”, spune Vladimir, mic întreprinzător din Ţungăleşti, jud. Giurgiu.

Potrivit statisticilor oficiale, România conduce clasamentul UE la numărul de persoane cu încălzire pe lemn, în sensul că se fac lemn ca să se încălzească.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
27 septembrie 2022 16:45
Citește mai mult despre: betivi incalzire lemn

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult