Un tren încărcat cu 174 tone de coji de seminţe de floarea-soarelui şi 5 camioane de PET-uri goale vor porni curând spre Valea Prahovei, după ce Primăria Buşteni a anunţat refacerea marcajelor şi potecilor pe mai multe trasee montane din Bucegi.

seminte_trasee_bucegi.jpg
Măsura vine după ce mai mulţi turişti s-au plâns că, pe alocuri, grămăjoarele de seminţe după care se orientau au fost risipite de vânt sau acoperite cu cetină, existând riscul ca munţomanii mai puţin experimentaţi să se rătăcească.

“Credeam că m-am pierdut de traseu şi chiar m-am panicat. De fapt, animalele sălbatice şi intemperiile aruncaseră cojile de seminţe cât colo şi acestea nu se mai distingeau. M-am gândit să refac eu marcajul, dar n-aveam decât o pungă de seminţe şi câteva sticle de bere la mine, nu puteam să fac mizerie decât pe câţiva metri. Sper să se ocupe primăria”, spune Jean Ţ., pasionat de excursii la munte în şlapi.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 25.11.2016 18:15 Monden

National Cinematografic