Primarul din Veneţia vine la Mizil, să învețe cum să golească orașul de turiști

Şi Occidentul are ce învăţa din experienţa românilor! De câteva zile, primarul Veneţiei se află la Mizil, unde participă la un seminar de alungare a turiştilor.

Apelând la experienţa de sute de ani a Mizilului în acest domeniu, edilul Marcello Maltagliato speră să îşi salveze oraşul de hoardele de americani obezi şi bogaţi, japonezi bogaţi cu aparate de fotografiat, englezi bogaţi şi beţivi şi alţi intruşi care aduc cu ei zgomot, aglomeraţie şi bani.

„Prea multă vreme, Veneţia a suferit sub asaltul turiştilor. Chiar dacă veniturile au fost binevenite, vrem şi noi o pauză, să ieşim pe stradă şi să nu vedem decât oameni de-ai locului, să nu mai trebuiască să vorbim limbi străine… De aceea am venit la Mizil, oraş celebru pentru faptul că n-a mai avut un turist din 1892”, a precizat primarul Veneţiei.

„O să fie greu. Nu ştiu dacă aţi observat, dar Veneţia se scufundă, locuitorii ei se c*că direct în canale şi tot nu e un loc atât de trist şi apăsător ca Mizilul”, a declarat arhitectul şef al Mizilului, Bacovia Popescu.

Scris de TNR
6 septembrie 2020 10:09
Citește mai mult despre: mizil

Alte articole

Vezi mai mult