Primăvara se face ţuica adevărată! Românii profită de reducerile la pufoaice

Pe măsură ce aşa-numita ţuică de toamnă, cea de prune, se termină, românii încep să fiarbă cu sârg la celebra ţuică de primăvară! Mii de gospodari profită de reducerile la pufoaice din malluri, second-handuri şi bazaruri pentru a produce ieftin rachiul de pufoaică, o băutură extrem de apreciată pe tot întinsul ţării.

„Toamna, pe o pufoaică din asta de la Zara dai şi 900 de lei, dar acum în martie o găseşti lejer cu două-trei sute. Îţi ajunge să faci şi zece vedre de rachiu. Sigur, ăsta din pufoaică de Zara e delicatesă, îl fac special pentru nunta lui fi-miu… Da’ găseşti pufoaice şi cu 20 de lei la târg. Şi alea-s bune, dar iese ţuica un pic amăruie”, explică Sile, ţuicar din Urziceni.

„Asta e ţuica adevărată, domnule. Păi din prune se face şi magiun, care-i pentru copii. Din pufoaică se poate face magiun? Nu! Deci e pentru bărbaţi adevăraţi!”, argumentează Marcel, gospodar din Adjud.

În vestul ţării se produce chiar şi pălinca de pufoaică, o ţuică de pufoaică mult mai tare, care însă nu poate fi fabricată decât din pufoaice de firmă, de la Gucci în sus.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 martie 2021 16:14
Citește mai mult despre: primavara pufoaica tuica

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult