Primăvară spectaculoasă în cartierul Militari. Singurul copac a înverzit!

A venit primăvara şi în Militari! Sub privirile a sute de curioşi, ultimul copac din Militari a scos din muguri 4 frunze plăpânde, care au fost acoperite imediat de un strat gros de fum de eşapament, praf, mâzgă şi noroi. Un beţiv curios, atras de mulţimea adunată în jurul copacului, s-a împiedicat şi în cădere s-a agăţat de copac, rupându-i câteva crengi.

Copacul e cunoscut de toată lumea în Militari, aici venind sute de cetăţeni cu câinele, ca să-şi facă nevoile, de multe ori atât ei, cât şi câinele, lucru care ajută la fertilizarea solului de lângă copac. 

Copăcelul a fost toaletat de câteva ori în ultimii ani, în general cu dinamită. Pentru că se consideră că prezenţa unui copac poate periclita copiii şi bătrânii, primăria sectorului 6 analizează deja înlocuirea copacului cu un palmier din plastic, mult mai prietenos cu mediul.

“Dacă se prăbuşeşte pe cineva, palmierul din plastic scoate un sunet ca de trompetă, foarte amuzant”, spune Rareş Mănescu, primar Sector 6.

Un studiu efectuat de primărie arată cum copacul produce oxigen, element chimic toxic pentru cetăţenii din Militari, care respiră o atmosferă compusă doar din amoniac, dioxid de carbon, benzen şi praf, singura soluţie fiind defrişarea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
21 aprilie 2015 13:58
Citește mai mult despre: caini copac Militari primavara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult