Primul restaurant cu specific 100% ardelenesc: apă, mălai, cartof şi bătaie de la grof

Românii se vor putea bucura din această primăvară de savorile nebănuite ale unei mese tradiționale ardelenești, după ce la Cluj s-a deschis primul restaurant cu specific 100% ardelenesc. Meniul cuprinde apă cu mălai, cartofi fierți, iar la final vine un grof și biciuiește pe toată lumea. 

„Am rețeta asta de la bunica, iar ea o avea de la bunicul ei, care-a luptat cu Avram Iancu în munți. Se ia niște apă din baltă, se pune mălai în ea, se dă în fiert, se pun niște cartofi, să pară mai multă și se servește caldă. Românii erau vegetarieni pe vremea aceea, aceasta le-a dat tărie să reziste vicisitudinile veacurilor”, a explicat patronul restaurantului, Șandor Pop, un tânăr care a lăsat un job bine plătit în multinațională pentru a se lansa în antreprenoriat. 

Clienții care plătesc extra vor fi atârnați de picioare în fața restaurantului și li se va da cu ardei iute pe la nas până plătesc și o dijmă de 10% la proprietar. „După o masă ca asta aveau bunicii noștri energie toată ziua în ei. Cum credeți c-au construit ungurii toate clădirile astea frumoase pe care le vedeți prin jur? Matthias Corvin a rostit «Marș la muncă, budos olah!» mai des decât a rostit cuvântul «mamă»”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

16 martie 2019 11:53
Citește mai mult despre: Ardeal grof mancare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult