Prințul Charles vrea să mute meridianul zero de la Greenwich la Viscri

O să dăm ora exactă pe glob! Prințul Charles e atât de îndrăgostit de Transilvania, încât vrea să mute meridianul zero la Viscri, exact prin locul pe unde trece casa lui. Efectele sunt covârșitoare. În primul rând, toate hărțile vor trebui modificate și aparatele GPS vor trebui să-și schimbe softul ca să se adapteze la noua realitate. Modificarea îi afectează în principal pe navigatori și pe cei care dețin corăbii cu vele, care trebuie să-și ajusteze cronometrele, sextantele și astrolaburile.

”Potrivit propunerii lui Charles, Bucureștiul se va afla foarte aproape de meridianul zero și România va deveni centrul planetei, înlocuind vechea Anglie. Ar fi primul proiect care pune într-adevăr țara noastră pe hartă, nu abureli gen Casa Poporului”, susține geograful Decebal Popescu.

Trecerea la noul meridian va însemna și că România nu va mai trece la ora de vară, ceea ce va scuti românii de tone de nervi. Prințul Charles dă astfel semne că intenționează să devină voievod de transilvania, pentru că n-ar putea accepta să fie un neica nimeni pe nicăieri: ”Altfel sună Charles, principe al Transilvaniei cu capitala la Viscri, locul pe unde trece meridianul zero al planetei”, spune Decebal Popescu.

Scris de Ionut
27 august 2021 13:08
Citește mai mult despre: Charles geografie Transilvania Viscri

Alte articole

Vezi mai mult