Rezultatele foarte bune de la Bacalaureat i-au luat prin surprindere pe elevi şi părinţi deopotrivă, dar explicaţia e foarte simplă! Ministerul Educaţiei aminteşte că, potrivit baremului de anul acesta, elevii au primit puncte şi pentru desenele făcute pe marginea foii.

desene_bacalaureat_punctate.jpg
Astfel, spun dascălii, s-a evitat discriminarea împotriva elevilor care nu ştiu să scrie, iar creativitatea şi talentul au fost răsplătite din plin. “În multe cazuri, la subiectul 3 de la română, elevii n-au ştiut ce să scrie şi au desenat un penis. Era păcat să nu punctăm această abordare, mai ales că multe dintre penisuri erau chiar bine executate, respectând anatomia şi proporţiile”, spune un inspector şcolar.

De asemenea, elevii care au mâzgălit foile cu diferite expresii la modă, precum “Muie Steaua” sau “Basarabia e România”, au primit câte o jumătate de punct. “Poate că nu ştiu să deseneze, dar au intenţii bune, iar acest lucru îi va ajuta cu siguranţă în viaţă.”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Tuesday, 07.07.2015 15:08 Monden

National Cinematografic