Protest! Andreea Creţulescu cere garantarea dreptului de a vorbi peste invitaţii din platou

Realizatoarea TV Andreea Creţulescu s-a alăturat protestului colegilor ei şi a cerut premierului Victor Ponta respectarea drepturilor fundamentale ale jurnalistului de televiziune. „Doresc să mi se garanteze libertatea de exprimare peste toţi invitaţii din platou. Vreau să vorbesc chiar şi peste cameramani, peste regizorul de emisie, peste toată lumea. Ajunge cu „Doamnă, lăsaţi-mă să vorbesc”. Libertate!”, a strigat jurnalista, care s-a legat cu o lavalieră de bariera pentru maşini de la Palatul Victoria.

Cu o experienţă în mass-media de peste 10 ani de zile, Andreea Creţulescu a început să vorbească peste invitaţi prima dată la Tele7abc, apoi a avut un scurt periplu la Antena 1, sabilizându-se, într-un final, la Realitatea TV. Apropiaţii moderatoarei spun că a avut această pasiune încă din şcoala primară, când întrerupea copii care erau ascultaţi la tablă şi vorbea peste ei.

Chiar şi colegii de muncă ai Andreei sunt de acord cu demersul acesteia, susţinând că libertatea de exprimare este garantată de articolul 30 din Constituţie, fiind nevoie doar de o mică modificare în care această libertate să se extindă şi asupra invitaţilor din platou. Singurul coleg care nu are nici o părere despre iniţiativa moderatoarei este Silviu Mânăstire, deoarece peste el nu poate vorbi absolut nimeni.

Scris de Eftimie
9 octombrie 2013 09:10

Alte articole

Vezi mai mult