Puterea obișnuinței! Mii de vasluieni și-au dus azi copiii la birt în loc de școală

Școli pustii și birturi arhipline azi în Vaslui, odată cu începerea noului an școlar. Puterea obișnuinței și clasica mahmureală de dimineață i-au făcut pe părinții din Vaslui să-și îndrepte pașii din inerție spre cel mai apropiat birt, nicidecum spre școală, cum ar fi trebuit. Asta face Vasluiul singurul județ din țară în care azi nu s-a vândut nici măcar o floare.

”Nici n-am bănuit că am încurcat școala cu birtul”, spune vasluianul Ghiocel Asimionesei. ”În primul rând, copilul n-a protestat, ba chiar s-a așezat la coadă la bar înaintea mea. Apoi, în birt era plin de alți părinți cu copii de mână, deci am presupus că acolo trebuia să ajung și eu. Așa că am luat și eu o băuturică și uite-așa au trecut imediat orele de școală.”

Sunt însă și cazuri de părinți care recunosc cu sinceritate că știau că trebuie să ducă copilul la școală, dar au preferat să meargă cu el în birt. ”Păi am birtul la 3 minute de casă, pe când școala e la 5 kilometri, fac o oră pe drum până acolo”, spune un astfel de părinte. ”Ca să nu mai zic că până la școală sunt vreo 10 birturi în drum. Și cum să pot eu, ca vasluian, să rezist să nu intru în nicunul. Cum? Păi vă zic eu, n-am cum!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 septembrie 2017 12:09
Citește mai mult despre: birt scoala Vaslui

Alte articole

Vezi mai mult