Radu Beligan, hotărât să emigreze: “Sunt sătul de cât respect primesc în România!”

Sătul de respectul excesiv pe care i-l poartă presa şi publicul, Radu Beligan a declarat într-un interviu recent că este din ce în ce mai hotărât să emigreze. Actorul susţine că se simte discriminat în propria ţară: “Toţi pensionarii sunt dispreţuiţi. Eu de ce nu pot primi un strop de batjocură, după cât am muncit?”

“Mă cheamă Radu, nu Maestrul”, a dezvăluit actorul. “Nimeni nu menţionează asta în presă. Singurul umorist care şi-a permis să glumească pe seama mea aproape că a fost linşat. Vă puteţi imagina?” Mai mult, se pare că respectul semenilor îi afectează şi condiţia fizică. “Când mă întorc cu cumpărăturile, oamenii mă aşteaptă în scara blocului să mă ajute cu ele. Stau la etajul unu, pentru numele lui Dumnezeu!”, a adăugat actorul, aproape în lacrimi.

Maestrul speră ca viitorii săi vecini să îl trateze ca pe unul de-al lor. “Măcar acum, la 93 de ani, mi-ar plăcea să nu înceteze chiar toate bormaşinile când e ora mea de culcare.” Cu toate acestea, Radu Beligan se teme că, din respect, ţara unde va emigra îi va respinge cererea de azil politic, oferindu-i direct cetăţenie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
16 septembrie 2012 14:09

Alte articole

Vezi mai mult