Radu Beligan nu iartă insulta lui Pleşu: “Am informat ambasada Rusiei”

Tensiunea în scandalul Beligan-Pleşu se accentuează. Maestrul n-a putut uita cuvintele dure folosite de Andrei Pleşu pentru a condamna turnătoriile şi linguşirile, despre care Radu Beligan spune că “ţineau de demnitatea mea ca artist socialist”, iar colosul teatrului românesc a mers imediat la Ambasada Rusiei “pentru câteva note care se impuneau”, potrivit declaraţiei lui Beligan.

“Mă cunoşteau cei de la Ambasadă, am mai fost de atâtea ori de-a lungul vremurilor. Le-am declarat tot ce ştiam despre subiect, inclusiv despre luxul în care trăieşte chiaburul burghez Pleşu. Cum îndrăzneşte acest reacţionar, care n-a fost niciodată înscris într-un CAP, să mă insulte? Eu eram membru în CC când el nici măcar nu-şi redactase adeziunea la Partidul Comunist Român!”, spune Beligan.

Beligan a solicitat intervenţia Armatei Ruse pentru a calma situaţia din ţară, informând organele de la Kremlin că foarte mulţi români au apucat-o pe o pantă greşită: “Am auzit că unii urmăresc programe ale unor televiziuni din Vest, mulţi au paşapoarte şi, ce e mai scandalos, chiar au fost în state care nu aparţin Tratatului de la Varşovia”, a precizat Radu Beligan.

Scris de Ionut
24 septembrie 2014 09:09
Citește mai mult despre: ambasada Beligan Plesu

Alte articole

Vezi mai mult