Radu Beligan, revenire de senzație pe scena Teatrului Național, în rolul lui Yorick

Un adevărat monstru comunist sacru al scenei și al vieții, actorul Radu Beligan a avut în această seară o revenire de senzație pe scena Teatrului Național din București. Maestrul a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii veniți să vadă spectacolul „Hamlet”, al dramaturgului englez William Shakespeare.

„E adevărat că domnul Beligan e mort de vreo doi ani, dar acesta este doar un adevăr. Acel Adevăr, este, de fapt, o himeră periculoasă, un joc al ielelor care poate duce la o nebunie pe cât de romantică, pe atât de inutilă. Idealiştii care luptă azi în numele unui adevăr absolut nu mai sunt cavaleri rătăcitori cu armuri strălucitoare şi cai albi, ci ultimii mohicani ai unui trecut de glorie din care ei se încăpăţânează să mai păstreze cioburi de speranţă într-un prezent în care minciuna a devenit sinonimă cu virtutea”, a declarat, entuziasmat, un critic de teatru.

Când încă era în viață, Radu Beligan a jucat teatru până în ultima clipă, ultimul său personaj legendar fiind cel al poltronului cultural bătrân și comunist care recomanda tinerilor să voteze cu Victor Ponta. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

18 decembrie 2018 19:54
Citește mai mult despre: hamlet Radu Beligan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult