Raritate. O carte care nu a fost semnată de Godină s-a vândut cu un preț record

Lansarea celei mai recente cărți scrise de Marian Godină, Drum fără Prioritate, a fost așteptată cu sufletul la gură de sute de mii de gospodine, sătule de cărțile Irinei Binder. În urma unor eforturi de marketing impresionante, Godină a reușit astfel să devină al doilea mare scriitor al Brașovului, dar a comis o eroare gravă: a semnat practic toate cărțile din cel mai recent tiraj.

Cu toate astea, undeva în subsolul tipografiei ar fi fost găsită o carte nesemnată de Godină, ceea ce ar însemna că are o valoare imensă. Cartea, scoasă la licitație de casa Christie`s, s-a vândut cu o sumă nedezvăluită, ca să nu le vină rău altor așa-ziși scriitori, gen prăpăditul de Murakami, care abia vinde milionul de cărți pe an.

”Nu mi-a venit să cred! M-am uitat pe interiorul coperții și în loc să văd eternul Cu respect, Marian Godină, era o pagină goală. Am luat cartea filă cu filă, nu era nicio mâzgălitură de pix, era virgină! Marian nu se atinsese de acest exemplar. Am știut că țin în mână Sfântul Graal al literaturii românești: singura carte a lui Godină nesemnată de Godină”, spune Decebal Popescu, românul care a cumpărat valoroasa carte.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
21 aprilie 2023 12:44
Citește mai mult despre: autograf carte Godină Irina Binder

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult