Cine spunea că parcul RATB e învechit chiar nu minţea! Potrivit unor surse oficiale, în Capitală încă se află în circulaţie "Pasărea cu clonţ de rubin", tramvaiul care l-a ucis în decembrie '56 pe poetul Nicolae Labiş.

labis_tramvai_1956.jpg
"Uitaţi, încă are tabla îndoită de la marele poet. N-a fost niciun complot al Securităţii, cum spun unii. Tramvaiul era vechi încă de pe atunci, era iarnă, nu mergeau frânele", spune Vasile Cantacuzino III, al 39-lea vatman al vehiculului dat în folosinţă la sfârşitul secolului XIX.

În cinstea lui Labiş, lângă prima uşă a tramvaiului a fost montată în 1982 o plachetă memorială, însă aceasta a rezistat doar câteva zile. "N-au făcut-o de marmură, ci din polistiren, dar chiar şi aşa a fost prea grea. Tabla pur şi simplu s-a dezintegrat şi a trebuit cârpită cu piese de la o maşină de pompieri", îşi aminteşte un angajat al regiei bucureştene.

"Mănânc şi plâng", a mărturisit un cetăţean care spărgea seminţe în interiorul tramvaiului.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Tuesday, 22.08.2017 16:28 Monden

National Cinematografic