RATB se scuză: Am încercat să punem bodyguarzi în autobuze, dar i-au bătut pensionarii

Cele mai recente scandaluri din mijloacele de transport în comun au stârnit critici dure la adresa RATB, însă autorităţile jură că au făcut tot ce le stătea în putinţă! Într-un comunicat recent, şeful regiei de transport a explicat că a încercat, în repetate rânduri, să plaseze bodyguarzi şi chiar jandarmi în autobuzele bucureştene, dar aceştia au fost bătuţi crunt de pensionari.

“În 2013 am avut prima tentativă de a introduce agenţi de pază în autobuze şi tramvaie”, spune reprezentantul RATB. “După prima săptămână, niciunul din gardieni nu mai voia să urce în tramvai. Erau în lacrimi, spuneau că le e frică de pensionari. La început nu i-am crezut, dar câţiva mi-au arătat vânătăile. Bieţii de ei! Unul avea pe spinare o rană imensă, în formă de baston, care a necesitat săptămâni întregi de spitalizare!”

Un an mai târziu, RATB spune că a încheiat un parteneriat cu Jandarmeria în vederea asigurării ordinii în autobuze, însă un incident nefericit de pe linia 133 a pus capăt acestei colaborări. “Spre sfârşitul turei, pe la orele 22, un jandarm s-a aşezat pe unul dintre numeroasele locuri libere din autobuz. Brusc, o ceată de pensionari s-a urcat în vehicul şi a început să-l hărţuiască să le cedeze locul. Pentru că a refuzat, jandarmul a fost linşat de bătrânii iritaţi.”

Până la găsirea unei soluţii, conducerea RATB ne recomandă să fim foarte prudenţi, să cedăm locul atunci când ni se solicită şi să nu încercăm să ripostăm la eventualele lovituri.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
16 aprilie 2015 16:04

Alte articole

Vezi mai mult