Raţionalizare! Românii agramaţi vor primi un număr limitat de cratime, pe cartelă

După mulţi ani în care românii au făcut abuz de cratime fără ca nimeni să ia vreo măsură, cineva s-a gândit, în sfârşit, şi la această problemă. Inspiraţi de sistemul de dinainte de 1989, când totul era raţionalizat, un grup de lingvişti a propus ca românii agramaţi să poată folosi un număr limitat de cratime zilnic, acestea urmând să fie eliberate pe bază de cartelă.

„Ne-am gândit la maxim 10 cratime pe zi pentru românii agramaţi. După ce le epuizează, să se abţină de la scris, pentru că oricum scriu numai tâmpenii. Ideea e să nu le interzicem complet dreptul de a scrie, pentru că s-ar încălca un drept constituţional, deşi în cazul multora asta ar fi cea mai bună soluţie”, susţine un reputat lingvist autohton.

Acesta a avertizat că resursele de cratime ale României nu sunt infinite şi că, dacă nu luăm acum măsuri riscăm să ajungem să importăm cratime făcute de chinezi pe vapor. Agramaţii sunt însă revoltaţi şi spun că limita de 10 cratime este inumană. „Băta-ie de joc, nu s-e poate aş-a ceva! Abi-a n-e ajung-e pentru o propoziţi-e, n-u putem s-ă scriem nici măcar vre-o frază întreagă”, a scris pe Facebook un agramat teleormănean.

Scris de Calin
10 ianuarie 2014 12:01

Alte articole

Vezi mai mult