Pe 28 februarie, cu o zi înainte de 1 Martie, polițiștii nu au normă în amenzi, ca într-o zi obișnuită, ci în mărțișoare. Mai exact, fiecare polițist care iese pe teren are datoria să confiște cel puțin 100 de mărțișoare, pentru a fi oferite mâine șoferițelor pe care agenții de la rutieră le vor opri în trafic.

politisti_martisoare_razie.jpg Pe comercianți nu îi deranjează atât faptul că li se confiscă mărțișoarele, cât faptul că pierd și câte 2 ore cu polițiștii. ”În medie, ni se fură câte 10 mărțișoare, dar problemă e că majoritatea polițiștilor abia știu să numere până la trei. Până ajung polițiștii cu numărătoarea la 10, eu pierd 100 de clienți”, acuză un comerciant de mărțișoare.

De cealaltă parte, nici polițiștii nu sunt deplin mulțumiți. ”Confiscăm mărțișoarele, dar suntem totuși oameni și le dăm comercianților opțiunea să aleagă între o mică șpagă și o amendă”, povestește plutonierul Robert Acrișor. ”Nu înțeleg însă de ce toată lumea alege amenda în loc de o mică șpagă oferită mie. Șpaga este, într-adevăr, puțin mai mare decât amenda, dar ăstă nu e un motiv să nu mi-o dea. Cred că le e frică de DNA, altfel nu-mi explic.”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Saturday, 28.02.2015 14:49 Monden

National Cinematografic