Razii de amploare! Polițiștii fură azi mărțișoarele pe care le vor oferi mâine șoferițelor în trafic

Pe 28 februarie, cu o zi înainte de 1 Martie, polițiștii nu au normă în amenzi, ca într-o zi obișnuită, ci în mărțișoare. Mai exact, fiecare polițist care iese pe teren are datoria să confiște cel puțin 100 de mărțișoare, pentru a fi oferite mâine șoferițelor pe care agenții de la rutieră le vor opri în trafic.

Pe comercianți nu îi deranjează atât faptul că li se confiscă mărțișoarele, cât faptul că pierd și câte 2 ore cu polițiștii. ”În medie, ni se fură câte 10 mărțișoare, dar problemă e că majoritatea polițiștilor abia știu să numere până la trei. Până ajung polițiștii cu numărătoarea la 10, eu pierd 100 de clienți”, acuză un comerciant de mărțișoare.

De cealaltă parte, nici polițiștii nu sunt deplin mulțumiți. ”Confiscăm mărțișoarele, dar suntem totuși oameni și le dăm comercianților opțiunea să aleagă între o mică șpagă și o amendă”, povestește plutonierul Robert Acrișor. ”Nu înțeleg însă de ce toată lumea alege amenda în loc de o mică șpagă oferită mie. Șpaga este, într-adevăr, puțin mai mare decât amenda, dar ăstă nu e un motiv să nu mi-o dea. Cred că le e frică de DNA, altfel nu-mi explic.”

Scris de Calin
28 februarie 2015 12:02

Alte articole

Vezi mai mult