Reconstituirea accidentului de tramvai, regizată de Sergiu Nicolaescu: Controlorul Moldovan

În Pasajul Lujerului au început filmările pentru reconstituirea accidentului de tramvai de pe linia 41, eveniment care a băgat zeci de oameni în spital. Pentru ca reconstituirea să fie cât mai fidelă din punct de vedere istoric Poliţia a apelat la regizorul Sergiu Nicolaescu, care a mai regizat şi alte reconstituiri istorice, precum accidentul lui Mihai Viteazu din 1601, accident în urma căruia acesta şi-a pierdut capul.

Pentru începerea filmărilor RATB a pus deja la dispoziţia lui Sergiu Nicolaescu douăzeci şi patru de tramvaie pline cu călători, urmând ca acestea să fie ciocnite în diverse moduri pentru a afla dacă accidentul era 100% inevitabil sau nu. În caz contrar, înseamnă că vina aparţine exclusiv călătorilor, iar asta o să-i coste scump. Răniţii vor fi furnizaţi de Spitalul de Universitar, care va căra fără întrerupere pacienţi din camera de gardă ca să avem mereu bandaje proaspete pe platou.

Sergiu Nicolaescu ne-a explicat cum a acceptat să facă acest film: „Am acceptat să fac acest film pentru bani, dar şi pentru valoarea lui istorică. Evident, reconstituirea accidentului se va face cu caii, care sunt nişte animale nobile, şi cu Szoby Cseh, care nu este. Pentru secvenţa impactului voi folosi 500 de figuranţi călare, urmând ca grosul armatei să vină cu tramvaiele doi şi trei. Eu voi juca rolul unui controlor carismatic din primul tramvai, la picioarele căruia cad toate femeile în momentul accidentului.”

Scris de TNR
11 mai 2012 11:05

Alte articole

Vezi mai mult