Deși toată lumea deplânge starea culturii românești ea continuă să fie apreciată peste hotare. Chiar în această săptămână Academia Italiană de Arte și Științe a acordat prestigiosul premiul „Polenta”, care se acordă o dată la cinci ani personalităților marcante din domeniu, unui român. Este vorba de reputatul scriitor și jurnalist Grigore Cartianu, editorialist al ziarului Adevărul, publicist, autor a mai multor volume literare și de cercetare. 

grigore cartianu premiul polenta.jpg

Cu modestia care-l caracterizează, Grigore Cartianu a menționat că acceptă premiul nu doar în numele lui ci și în numele tuturor rudelor sale și al prietenilor săi care l-au sprijinit în toată această perioadă. De fapt, a spus acesta, abia așteaptă să ajungă la hotel să se bucure de premiu în liniște. 

Totuși, odată reîntors în țară, Cartianu va trebui să predea premiul Clubului Român de Presă pentru a fi afișat în vitrina de trofee de la Casa Presei Libere, alături de alte premii internaționale primite de ziariștii români care s-au sacrificat în numele libertății de exprimare.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 14.08.2015 21:33 Monden

National Cinematografic