Reformă în învăţământ! Pe lângă real şi uman, vor fi şi clase pentru fumători şi nefumători

Părinții, dar și elevii, trebuie să fie acum de două ori mai atenți când vor alege ce liceu să urmeze după absolvirea școlii generale. Pe lângă variantele „uman” sau „real”, acum au de ales și între clase de fumători și nefumători.

„În multe licee din București aproape că s-au ocupat locurile la mate-fizică fumători și limbi străine fumători. Mai avem doar la Pshihologie Nefumători și Chimie-Fizică nefumători”, a explicat inspectorul școlar general Mariana Georgescu. În funcție de notele de la evaluarea națională, elevii cei mai buni vor avea parte de licee cu loc de fumat aerisit, cu plante și umidificator, în timp ce cei mai puțin norocoși vor trebui să fumeze tot în curtea școlii.

Totodată, pentru prima oară, datorită felului în care funcționează sistemul național, se va înființa și o clasă de elevi olimpici, care vor avea voie să fumeze în clasă și să vină cu copiii la școală. „La teză și lucrările de control, profesorul va veni cu țigări dar le va da numai celor mai buni în clasă, în timp ce repetenții vor trebui să-și cumpere ei țigările și bricheta”, a mai spus directorul general.

Scris de Ef
27 iunie 2016 16:06

Alte articole

Vezi mai mult