Vrând să surprindă spiritul sărbătorilor pascale, Pro TV le-a pregătit telespectatorilor o surpriză cu-adevărat de suflet. În zilele de până la Înviere, postul tv din Pache Protopopescu va redifuza o miniserie foarte îndrăgită de români, „Singur acasă din Nazaret”, coregizată de marele Franco Zeffirelli și absolut necunoscutul Chris Columbus.

singur_acasa_nazareth.jpg Pentru cei foarte tineri sau aceia care-au zăcut în comă din comunism până mai ieri, trebuie precizat că această amplă producție redă o perioadă mai puțin cunoscută – copilăria lui Iisus. Într-o abordare proaspătă și curajoasă, filmul se îndepărtează de figura clasică a Mântuitorului – gravă și permanent suferindă – pentru a ne înfățișa un Iisus mic, blond, agitat și ștrengar. Uitat acasă de părinții plecați în grabă la încă un recensământ comandat de romani, micul Mesia își vede bordeiul natal amenințat de planurile de jefuire a doi tâlhari (spoiler alert: în mod ironic, aceiași între care va fi răstignit mulți ani mai târziu, în cu totul alte filme).

Ce urmează e o comedie alertă, cu o mulțime de gaguri precreștine, în care micul Iisus își face de cap batjocorindu-i pe hoții ce se tot încăpățânează să întoarcă și celălalt obraz. În ciuda diferenței de vârstă și gabarit, Iisus are câștig de cauză căci își folosește superputerile secrete pentru învinge: înmulțește peștii cu care-i lovește peste ochi pe tâlhari, le tămăduiește acestora rănile doar pentru a le face altele noi ori îl învie pe bătrânul vecin Lazăr ca să aibă cine-i boscorodi pe hoți că nu-s cumsecade. Finalul apoteotic, chiar apocaliptic pe alocuri, încununează o capodoperă pe gustul publicului larg și mai ales al celor din Coaliția pentru Familie.beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Harald | Thursday, 13.04.2017 19:53 Monden

National Cinematografic