Regulă nouă! Pe lângă tron și pisoar, toaletele din baruri vor trebui să aibă și bășinoar

În sfârșit un pas spre normalitate! O normă recentă UE prevede că toate barurile, puburile și restaurantele vor trebui ca până la finalul anului să amenajeze în toalete și un bășinoar, o încăpere specială dedicată celor care vor să tragă bășini în liniște. Norma recomandă și ca bășinoarele să fie izolate fonic, dar lucrul acesta nu este obligatoriu.

Așa cum era de așteptat, clienții barurilor salută decizia. ”Din păcate, în România se uită lumea urât la tine dacă tragi o bășină la baie”, spune un bucureștean. ”Dracului, dacă nici acolo nu poți s-o tragi relaxat, atunci unde s-o dai? Așa că tot e ceva că vom avea un spațiu dedicat pentru această nobilă îndeletnicire umană, bășitul.”

Patronii de localuri spun că măsura este doar parțial corectă. ”Da, e absolut firesc să avem bășinoar în toaleta bărbaților”, spune un patron de pub. ”Dar e greșit să fim obligați să punem bășinoar și în baia femeilor. Ok, nu e ca și cum femeile nu s-ar băși, dar arătați-mi mie femeia care va intra într-un bășinoar dintr-o toaletă publică, să afle toate celelalte femei de-acolo că ea tocmai trage niște bășini! Nu există astfel de femei, așa că va sta bășinoarul degeaba, nu va intra niciuna în el.”

Scris de Calin
16 august 2019 17:08
Citește mai mult despre: basina

Alte articole

Vezi mai mult