Remake românesc după Furios şi Iute! Personajul lui Dragoş Bucur e furios că nu i s-a adus ardei iute la ciorbă

Poate că franciza „Furios și Iute” a doborât toate recordurile la box-office, dar câte premii la Cannes, Berlin sau Veneția a luat? Niciunul! De aceea ideea va fi refăcută într-o țară unde cinematografia este ridicată la rang de artă extremă, în România, cu Dragoș Bucur în rolul lui Dominic Toretto.

Filmul, realizat de influentul regizor Cristi Puiu, îl prezintă pe Dominic într-un moment de cumpănă al vieții sale: proaspăt divorțat după ce a aflat că soția sa, care avortase, îl înșela cu securistul blocului iar tatăl său era un comunist obtuz, ce l-a dat pe mâna securității, termină de pus noua faianță în bucătărie și îi cere femeii cu care trăiește, interpretată de Maia Morgenstern, să-i aducă o ciorbă.

Camera urmărește pe Maia cum aduce ciorba de pe balcon, unde fusese pusă să stea la rece, pentru că frigiderul Arctic este stricat, până la masa acoperită cu mușama. Aici, Dominic, aflat doar în maieu, mănâncă trei linguri sorbind lent și își dă seama că lipsește ardeiul iute. Furios, acesta o ceartă pe Maia Morgenstern. Doamna Maia plânge și privește înlăcrimată ecranul vreme de 2 ore. Copilul ei se sinucide, Dragoș Bucur ajunge alcoolic. Securistul este interpretat de Vlad Ivanov, care are contract pe încă trei filme pentru acest rol, la fel ca Robert Downey jr. care nu joacă în film.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 aprilie 2017 08:04
Citește mai mult despre: ciorba dragos bucur furios si iute

Alte articole

Vezi mai mult