Remake românesc după Game of Thrones! Personajul principal mănâncă 15 minute dintr-o ciorbă otrăvită

Cine a spus că noi nu putem face un serial de succes? HBO România a anunţat lansarea iminentă a unui remake autohton după Game of Thrones. Regizată de Cristi Puiu şi produsă de Cristi Mungiu, epopeea românească va îmbina în mod convingător elemente fantastice din romanele lui R. R. Martin cu realismul dur al “noului film românesc”.

“În loc să se petreacă într-un Westeros îndepărtat şi magic, acţiunea Urzelii româneşti se petrece în anii ‘80, la Călăraşi, în plină foamete comunistă. Mai multe familii se luptă pentru şefia scării de bloc, în timp ce iarna neiertătoare îi paşte pe toţi”, povesteşte regizorul.

“Primul sezon al serialului nostru are de toate: înghionteli la coadă la ouă, gospodine care se închină la zeul focului, un eunuc securist, tacâmuri congelate de dragon…”, adaugă Decebal Popescu, unul dintre scenarişti. “De departe, însă, cea mai dramatică scenă este cea în care poliţistul din rondul de noapte soarbe timp de 15 minute dintr-o ciorbă otrăvită, i se pare că are un gust ciudat, pune smântână, mai soarbe un pic şi moare.”

“Spoiler: o să învie abia după ce va fi plimbat din preoteasă roşie în preoteasă roşie timp de 3 episoade!”, încheie Popescu.

Scris de Vasile
29 iunie 2016 15:06

Articole asemanătoare

Vezi mai mult