Reparaţie istorică. După 40 de ani, România pune burta la loc în ciorba rădăuţeană

Au trecut mai bine de 40 de ani de când o femeie din Botoşani a vandalizat ciorba de burtă, înlocuind ingredientul principal, nobilul stomac de bovină, cu carnea scârboasă şi necomestibilă a puiului, iar milioane de români au trăit resemnaţi cu gândul că stricăciunea e iremediabilă.
Astăzi, într-un gest de reparaţie istorică, autorităţile au montat burta la loc în ciorba rădăuţeană, astfel încât ţara noastră se poate mândri din nou cu două ciorbe de burtă: ciorba de burtă de burtă şi ciorba rădăuţeană de burtă, care e la fel ca ciorba rădăuţeană de până acum – o ciorbă de burtă cu pui – dar cu burtă în loc de pui.
„Pe măsură ce rezolvăm problemele cu bugetul ţării, sperăm ca în viitor să putem acorda şi plăţi compensatorii tuturor celor care au mâncat ciorbă rădăuţeană cu pui şi urmaşilor lor. Personal, simplul gând că aşa ceva s-a întâmplat şi responsabilii nu au fost niciodată pedepsiţi mă înfioară”, a asigurat Cornel Costelian, directorul departamentului supe şi ciorbe din cadrul Ministerului Agriculturii.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.