Reparație istorică! După Emil Palade, și Romică Țociu va primi premiul Nobel

Comitetul Academiei Regale Suedeze care acordă an de an premiile Nobel a anunțat în această dimineață că va îndrepta o greșeală istorică făcută în 1974 când a acordat premiul doar lui Emil Palade. Astfel, partenerul său de scenă de mai bine de 30 de ani, Romică Țociu, va primi și el un premiu Nobel.

„În acele vremuri aveam o gândire mult mai individualistă, consideram că realizările din lumea științei depind de un singur om. În realitate este vorba de o muncă de echipă iar în ultimii ani am demonstrat acest lucru decernând premiile pentru știință mai multor persoane”, a explicat Gustav Arsinelsson, președintele Academiei Regale Suedeze.

Întrucât Romică Țociu nu are specializare în fizică sau matematici superioare, comitetul va oferi un premiu special dedicat meseriei sale de bază, mult-râvnitul premiu Nobel pentru sculeri-matrițeri. Comediantul român a anunțat că va întreprinde un turneu pe litoral pentru a spune glume și a prezenta premiul turiștilor care vin să-l vadă în teatrele de vară de la malul mării.

Scris de Ef
12 august 2016 15:08
Citește mai mult despre: nobel Palade Tociu

Alte articole

Vezi mai mult