Replica românească la maşina electrică Tesla! Arctic Găeşti a produs primul frigider pe motorină

Credeaţi că doar americanii pot duce tehnologia pe culmi nebănuite? La scurt timp după dezvăluirea noului model Tesla, pe poarta uzinei Arctic Găeşti a ieşit prototipul primului frigider diesel 100% funcţional, de până la 6 ori mai poluant decât frigiderul obişnuit.

Potrivit producătorilor, frigiderul ‘Henri Coandă’ consumă circa 5 litri de motorină la suta de kilograme de mâncare ţinută la rece. “Duduie ca o locomotivă şi rişti să te intoxici cu fum ori de câte ori deschizi frigiderul, dar satisfacţia de a le da peste nas ecologiştilor cu Teslele lor e nepreţuită”, spune proiectantul miraculosului aparat.

Frigiderul pe motorină produs de români se alătură astfel unei lungi tradiţii de angrenaje infernale, cele mai cunoscute fiind frigiderele cu benzină ale comunităţilor Amish, cărora dumnezeu, de mai bine de 200 de ani, nu le mai dă voie să folosească electricitatea.

Deasupra fabricii găeştene a apărut deja o gaură în stratul de ozon, semn că dispozitivul funcţionează la parametri optimi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
12 aprilie 2016 13:04
Citește mai mult despre: arctic diesel frigider motorină tesla

Alte articole

Vezi mai mult