Craiovenii merită respectul întregii țări pentru spiritul civic și responsabilitatea de care au dat dovadă noaptea trecută. E adevărat, n-au renunțat la tradiționalele bătăi cu săbii, că n-aveam cum, însă au respectat întocmai restricțiile impuse prin ultima ordonanță militară: s-au bătut doar în grupuri de câte trei.

dolj_descopera_romania_craiova.jpg Ba, mai mult, craiovenii s-au dat peste cap și și-au făcut rost de săbii de peste 2 metri, astfel încât să se poată tăia cu ele și, în același timp, să și respecte recomandarea cu păstrarea distanței față de ceilalți. Nu întâmplător, simplii craioveni au ieșit la geamuri și i-au aplaudat pe interlopi mai ceva decât pe medici.

Chiar și interlopii craioveni mai săraci, care nu și-au permis săbii mai lungi, au găsit o modalitate să respecte pe cât posibil noile restricții: s-au bătut cu săbiile de pe balcon, fără să părăseacă domiciliul. De asemenea, tradiționale intimidări și amenințări spuse față-n față au fost înlocuite de unele făcute prin videochat.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Monday, 23.03.2020 07:46 Monden

National Cinematografic