Rețeaua electrică, atât de solicitată încât românilor le sar magneţii de pe contor

Milioane de aparate de aer condiţionat duduie în toată ţara, iar magneţii de pe contoare nu mai fac faţă! Disperaţi, românii procură magneţi tot mai puternici, însă chiar şi aceştia riscă să sară în orice clipă din cauza forţei cu care se învârte contorul.

În zonele cele mai afectate de caniculă, mulţi s-au resemnat cu gândul că vor plăti factura reală la curent, însă unii recurg la măsuri extreme. „Am pus încă un magnet, am pus încă doi, afurisitul de contor încă se învârtea. Acum am găsit un sistem care pare să funcţioneze: zilnic, cineva din familie se sacrifică şi ţine contorul cu dinţii cât timp funcţionează aerul. E greu, dar mai ciupim nişte kilowaţi”, explică Aurel, locuitor al cartierului Rahova.

„Noi ne-am branşat aerul condiţionat la vecinu’, că ăla a lucrat în mina de magneţi înainte de ’89 şi are d-ăia ţepeni, extra strong, de care nu se mai găsesc acum”, povesteşte Marciana, pensionară din Olteniţa.

„Nu doar că mi-au sărit magneţii de pe contor, unul dintre ei mi-a făcut bartai cucuiul în vârful capului”, se plânge Sandu, ghinionist din Alexandria.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 august 2021 16:00
Citește mai mult despre: aer conditionat contor magneti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult