Reuniune de urgenţă a ONU după ce Bihorul de Nord a testat o nouă damigeană

Bihorul de Nord a testat vineri cu succes o damigeană de pălincă „recent dezvoltată”, a anunţat agenţia oficială de presă de la Aştileu, PLNK, citată de Reuters.

Agenţia adaugă că „performanţele remarcabile” are damigenei au fost verificate, odată cu introducerea unor noi soiuri de prună, concentraţia alcoolică a pălincii ajungând chiar şi la 80%. „E hipersonică, în sensul că de la prima cinzeacă îţi ţiuie urechile”, confirmă şeful brogramului nordbihorean de îmbogăţire a pălincii, badea Jong Gheo.

Aceste teste au provocat consternare pe plan internaţional, iar SUA, Franţa şi Marea Britanie au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Programele de pălincă ale Bihorului de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate şi supuse mai multor sancţiuni internaţionale. De la instalarea lui Jong Gheo la putere, programele de înarmare cu pălincă au progresat, Aştileul justificându-le prin necesitatea de a se proteja împotriva unei eventuale invazii a „miticilor”, au explicat surse diplomatice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 octombrie 2021 09:48
Citește mai mult despre: bihorul de nord damigeana palinca prune

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult