Revoltă la Strehaia! După noua lege e interzis să ţii mai mult de 3 cai în casă

Dacă la întrebarea “Câţi cai ai voie să creşti într-o casă?” ai răspuns “maxim şasă”, te înşeli amarnic! O nouă lege, care interzice găzduirea a mai mult de 3 cai într-o singură casă, a stârnit o adevărată revoltă în Strehaia, iar în această dimineaţă mii de cai au ieşit, împreună cu stăpânii lor, în stradă pentru a cere modificarea textului legii.

“Noi suntem o familie modestă”, a declarat Decebal Căldăraru, comerciant de materiale feroase. “Dar tot avem doi cai în sufragerie, un cal în dormitor, unul în debara, unul în bucătărie şi unul în baie. Să calculeze parlamentarii câţi cai frumoşi sunt în total, şi pe urmă să vină să-mi explice cu ce-i deranjează că-i ţin eu la mine acasă! E inuman să nu ai un acoperiş deasupra calului!”

Comisia pentru Cai în Casă a Parlamentului, care a elaborat actul normativ, spune însă că termenii acestuia nu sunt negociabili. “Calul e un animal care are nevoie de mişcare, nu-l poţi ţine înghesuit, că nu e nici chinez, nici student la cămin. În plus, dacă protestatarii ar fi citit legea cu atenţie, ar fi aflat că fiecare turnuleţ îţi dă dreptul la un cal suplimentar, ceea ce le permite multora să ţină adevărate herghelii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
10 decembrie 2015 09:12
Citește mai mult despre: cai casa lege Strehaia tigani

Alte articole

Vezi mai mult