Numărătoarea s-a încheiat în majoritatea secţiilor de votare, iar rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare! Potrivit BEC, în cele două zile de referendum pentru familie, opţiunile românilor au fost următoarele: aproape 74% au ales să facă vin pentru familie, în timp ce 26% au făcut ţuică, tot pentru familie.

rezultatereferendumpentrufamilie.jpg
Ca în fiecare toamnă, numărul abţinerilor a fost neglijabil, sub 0,3%.

Nici împărţirea damigenelor pe regiuni istorice nu a schimbat cu mult tabloul pe care îl cunoşteam de la referendumurile anterioare, precizează autorităţile. "Oltenia rămâne fieful baronilor zaibărului. Moldova a oscilat, însă vinul s-a dovedit a fi mai de cursă lungă. Doar în Transilvania, promisiunile alcoolului de prune i-au convins pe cei mai mulţi votanţi", spune Darius Pelicanu, sociolog.

Membrii Coaliţiei pentru Ţuică au acuzat propaganda marilor trusturi viticole, dar au uitat repede de ce erau supăraţi şi au sărbătorit victoria "spriţoşiştilor" cot la cot cu aceştia, în cadrul unor ample manifestaţii câmpeneşti menite să arate că românii n-au stat acasă degeaba în acest weekend.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Monday, 08.10.2018 12:16 Monden

National Cinematografic