Găleţi de lacrimi, CD-uri cu Tudor Gheorghe şi o atmosferă tulbure de dor de ţară, asta au găsit pompierii spanioli în apartamentul unui român stabilit acolo de peste 10 ani. Imprudentul uitase să asculte cu măsură melodii nostalgice şi se pare că ar fi plâns până la deshidratare, fiind uscat de dor de patrie.roman_diaspora_tudor_gheorghe.jpg

Vecinii declară că din apartament se auzea frecvent “Acolo este ţara mea” şi “Mărine la nunta ta”, dar şi Ciuleandra. Ce e mai grav e că în computerul românului au găsit şi un mp3 cu melodia “Au înnebunit salcâmii”, care ar fi putut să-i fie fatală.

Martorii descriu scena: “A fost o intervenţie dificilă, pompierii spanioli erau şi ei atinşi de lirismul patriotic al melodiilor şi li se aburiseră căştile de la lacrimile tipice gintei latine. Pacientul rostea mecanic: munţi înalţi, plaiuri, bucate tradiţionale şi se ştergea la ochi cu o ie brodată cu motive ţărăneşti”.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 31.05.2018 14:49 Monden

National Cinematografic