Român, mușcat de limbă de un crenvurșt veninos

Aveţi grijă în ce înfigeţi furculiţa în această perioadă! Un bărbat de 44 de ani din Tecuci a ajuns la spital după ce a fost muşcat de limbă de un crenvurşt veninos, pe care îl confundase cu un crenvurşt comestibil.

„Arăta ca un crenvurşt normal, poate un pic mai viu colorat, dar oricum delicios”, povesteşte victima. „Când l-am dat prin muştar a început să zornăie din coadă, trebuia să-mi dau seama că e ceva suspect. Din păcate, înainte să apuc să muşc din el, a muşcat el din mine.”

Înainte să cheme salvarea, bărbatul a aruncat la gunoi crenvurştul buclucaş, care încă se zvârcolea. Experţii spun că, cel mai probabil, era un exemplar de crenvurşt cu corn african, specie uşor veninoasă, evadat de la grădina zoologică din localitate.

„Pe teritoriul României nu există o populaţie stabilă de crenvurşti veninoşi, deci avem de a face cu un caz izolat. E însă foarte uşor să confunzi crenvurştul cu corn african, Hotdogus horribilis, cu crenvurştul românesc de casă, Crenus vurştus domesticus. Sunt mezeluri foarte similare, diferenţa fiind că primul are clopoţei iar cel din urmă are limba bifurcată”, explică Marcel Ţundrea, zoolog.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
10 mai 2021 12:49
Citește mai mult despre: crenvursti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult