Români captivi de la Crăciun în gospodăria unor săteni prea ospitalieri

Coșmar pentru un grup de turiști cazați de Crăciun în pensiunea unor săteni din pitorescul sat Surpate, în zona Subcarpaților Vâlcii, care mustesc de istorie și țuică la cazan. Turiștii nu au luat în serios avertismentul postat chiar pe site-ul pensiunii: ”Noi suntem oameni extrem de ospitalieri și de primitori. Cine vine la noi nu mai pleacă!”.

Sătenii i-au îndrăgit din primul moment și le-au spus că ar vrea să rămână la ei pentru totdeauna, dar turiștii au ignorat aceste indicii și s-au pus pe petrecut.

După Anul Nou, turiștii au fost puși la treabă în gospodărie: ”Primele 3 zile a fost mișto să rânesc la vaci și să schimb paiele în cocină, dar pe urmă era cam obositor. Nu ajuta nici că nea Petrică ne amenința cu furca dacă refuzam”, spune Radu, turist ostatec.

Sărbătorile au trecut rapid și când au vrut să plece, sătenii le-au tăiat calea: ”Nu plecați nicăieri! Păi, n-ați mâncat nimic, nu se poate așa ceva. Stați aici, că abia am tăiat porcul, ce facem cu atâta carne?”, povestește unul din ostateci.

Zi după zi, aceeași poveste. Turiștii au vrut să plece, dar sătenii de la pensiune nu i-au lăsat, ci au continuat să-i îmbuibe cu mâncăruri grele și cu țuică. La un moment dat turiștii chiar s-au întrebat dacă nu cumva sunt ținuți acolo și îngrășați ca să fie tăiați de Crăciunul viitor.

Turiștii au reușit să evadeze în ziua de târg, când s-au dus cu gazdele să vândă țuică la Pietrari, unde s-au făcut nevăzuți. După ce i-au căutat toată noaptea cu torțe aprinse, sătenii s-au resemnat și așteaptă noul grup de turiști.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
18 ianuarie 2022 11:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult