România a picat într-o grupă grea la Eurovision! Află cu cine ne batem în Grupa Morții!

În urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul Federația Europene de Eurovision (FEE) România a nimerit în grupa a șaptea, o grupă foarte grea, în care vom cânta împotriva Germaniei, Franței și Portugaliei. Ne așteaptă momente grele, pentru că nemții sunt foarte conștiincioși și cântă până în ultimul minut al melodiei, chiar dacă au avantaj. Francezii și portughezii au un stil de cântat foarte defensiv, se bagă cu fundu-n studio și se apără de sticle și ouă. E o strategie eficientă, chiar dacă îi lipsește spectacolul.

Comentatorii muzicali din România sunt însă de părere că trebuie să rămânem optimiști, chiar dacă șansele ca echipa Mandinga să câștige marea finală de la Baku sunt minime. „Toată lumea știe că în muzica de azi nu mai există formații mici”, spune Horia Moculescu. „Știți cum se spune în muzică: microfonul e rotund, deci deocamdată Eurovisionul e deschis oricărui rezultat. Important e să facem o figură bună acolo, să ne mișcăm bine pe scenă și să dăm tot ce avem mai bun pentru publicul român, care vrea să vadă spectacol, nu circ.”

Tehnic vorbind, e foarte importantă strategia de cântat pe care Mandinga o va alege în seara de spectacol. Impresarul echipei Mandinga, Florin Predescu: „Cel mai probabil vom cânta pe o formula 4-5-1, cu doi bateriști în față, unul puțin mai în spate, trei basiști ofensivi pe flancuri și cu vârful de atac Elena în față. Cântăm și cu rezervele, dacă e nevoie, numai să fie și publicul alături de noi.”

Scris de TNR
19 martie 2012 07:03

Alte articole

Vezi mai mult