România confiscă iahtul celui mai sărac oligarh rus, ancorat la Costineşti

Cel mai sărac apropiat al unui văr al lui Vladimir Putin îşi poate lua adio de la partidele de pescuit la guvid la bordul somptuosului său iaht! Autorităţile portuare din Costineşti anunţă că au pus sechestru pe ambarcaţiunea oligarhului rus Serghei Fîskov, ancorată de ani de zile la debarcaderul dintre Teatrul de Vară şi fostele căsuţe.

Cunoscut ca un adevărat magnat al industriei şnururilor şi şireturilor, Fîskov (poreclit „şnurarul lui Putin”) are o avere estimată la 90.000 de dolari, pe lângă mai multe apartamente de 2 camere în oraşul industrial Norilsk şi 25% dintr-o casă pe parter la 20 km, practic 10 minute, de Monte Carlo.

În plus, oligarhul rus e bănuit că ar fi proprietarul din umbră al unei patiserii din zona Pieţei Miniş, care face nişte merdenele destul de bune dar a fost acuzată în trecut de practici neetice, precum folosirea de brânză cu adaos de grăsimi vegetale.

Despre iahtul lui Fîskov, chiar şi rivalii oligarhului susţin că vasul e „o splendoare”. „Ambarcaţiunea din cauciuc şi vinilin, cu 4 locuri, marca INTEX, are atât vâsle, cât şi un motor de 4 cai putere. O adevărată regină a mării, chiar şi în comparaţie cu marile hidrobiciclete în formă de lebădă care ornează ţărmurile Costineştilor în sezonul estival”, povesteşte patronul unei şaormării locale, care a găzduit câteva petreceri private ale oligarhului până când s-au certat pentru că rusul nu prea lăsa ciubuc şi mai şi gusta maioneza cu degetul.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
28 februarie 2022 07:44
Citește mai mult despre: costinesti iaht oligarhi Putin rusia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult