România culinară: De 1 Mai românii consumă 3 milioane de tone de mici şi doar 2 kg de salată

Cei mai mulţi români care au participat la tradiţionalul grătar de 1 Mai recunosc că singurele legume sau verdeţuri consumate au fost cele care le-au rămas între dinţi de la Paşte. Unii se laudă însă că au mâncat chiar şi un fir de ceapă verde la jumătate de porc.

„Eu sunt alergic la lăptucă, am avertizat-o pe soţia mea să nici nu atingă măcar carnea cu vreo legumă, pentru că nu am vrut să mi se facă rău. Ca să nu fiu contaminat cu leguminoide, am pus-o să taie salata cu alt cuţit”, spune Robert Acrişor, care nu poate mânca legume din cauza unei afecţiuni medicale.

Experţii spun că refuzul românilor de a consuma verdeţuri se datorează unei fobii: „Probabil au fost molestaţi cu un castravete când erau mici”, spune Decebal Popescu, nutriţionist.

În total, de 1 Mai românii au consumat într-o singură zi 3 milioane de tone de mici, 5 milioane de tone de carne de porc şi pui, dar şi 2 kilograme de salată verde şi legume, 90% din cantitatea verdeţurilor fiind sub formă de cimbru cu care a fost asezonată carnea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
3 mai 2014 08:05

Alte articole

Vezi mai mult