România, eliminată de la Eurovision după ce s-au descoperit 2 acorduri originale în „Zaleilah”

Scandal la Eurovision! Ţara noastră are mari şanse să fie eliminată de la competiţia muzicală europeană după ce oficialii au descoperit că piesa care reprezintă România, Zaleilah, conţine 2 acorduri originale, o încălcare clară a regulilor şi tradiţiei competiţiei.

„Fiind opera unui compozitor de talia lui Costi Ioniţă, nu ne-am fi gândit niciodată la aşa ceva”, spune preşedintele Eurovision. „Ieri, însă, un amic mi-a zis că a ascultat cu atenţie melodia şi a depistat câteva note care i se pare că nu sună absolut identic cu ceva ce a auzit înainte de 100 de ori. Am convocat imediat un comitet de urgenţă de muzicologi şi aceştia au confirmat faptul că în Zaleilah există 2 acorduri originale”.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Elena de la Mandinga spune că nu e nimic adevărat în aceste acuzaţii, dovadă faptul că ea de nici nu a cântat vreodată Zaleilah, ci pur şi simplu a pus cap la cap nişte bucăţi din înegistrări mai vechi cu alte melodii. Costi Ioniţă a refuzat să comenteze dar a trimis oficialilor Eurovision un CD cu piese incluzând Zaleilah, Dalinda, What About Us, spunând că lasă muzica să aibă ultimul cuvânt în ceea ce priveşte originalitatea compoziţiilor sale.

Scris de TNR
29 aprilie 2012 04:04

Alte articole

Vezi mai mult