România lansează filmul 12 ani la Primărie, povestea unui om care a avut nevoie de o autorizaţie

„Pe vremuri acest om avea demnitate, avea o familie, trăia fericit în societate. Nu ştia însă că urma să fie aruncat de viaţă într-un crematoriu birocratic al deznădejdii şi umilinţei”. Aşa începe trailerul filmului „12 Ani la Primărie”, o emoţionantă poveste a unui om care a vrut să scoată o autorizaţie pentru un gard.

Criticii spun că filmul va lua cu siguranţă un Oscar pentru cea mai bună Şpagă şi că regizorul Cristi Puiu reuşeşte să transpună perfect angoasa românului confruntat cu ghişeul necruţător. Peripeţiile personajului amintesc de producţii celebre, precum Lista lui Schindler, spune regizorul Cristi Puiu.

„Cel mai mult mi-a plăcut partea aceea în care personajul cere un pix la ghişeu. Momentul în care funcţionarul se opreşte, se ridică, îl bate cu scaunul şi apoi îi înfige pixul în cap… n-am avut cuvinte. Am văzut o scenă absolut identică alaltăieri la primăria mea de Sector. Asta înseamnă să faci artă”, spune Decebal Popescu, critic de film.

Criticii spun însă că finalul filmului, e prea uşor de anticipat: omul nu obţine autorizaţia, este executat silit şi i se ia casa.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
6 martie 2014 14:03

Alte articole

Vezi mai mult