România neagă că va invada insula Thassos. „E operațiune turistică specială“

Guvernul grec acuză România că pregătește o invazie a insulei Thassos începând cu luna iunie, dar țara noastră neagă vehement acest scenariu. Grecii spun că zeci de mii de români fac ultimele pregătiri înainte de iminenta năvălire și se tem că Thassos va deveni în scurt timp o insulă vorbitoare de limba română.

Autoritățile de la București insistă însă că este vorba de o „operațiune turistică specială“. Mai mult, scopul acestei operațiuni turistice speciale este unul pozitiv, insistă partea română: detzatzikificarea insulei Thassos. „Turiștii români vor anihila prin consum tot tzatzikiul de pe insulă“, promit autoritățile române. „Nu se vor opri până nu-l vor elimina complet.“

Locuitorii insulei Thassos nu cred însă în asigurările date de partea română, așa că mulți dintre ei au decis să plece spre Grecia continentală. Totuși, o parte au rămas, ca să se asigure că năvălitorii români vor fi bine hrăniți. „Dacă sunt flămânzi, există oricând riscul să invadeze alte regiuni ale Greciei“, cred cei de-acolo.

Scris de Calin
28 mai 2022 13:00
Citește mai mult despre: thassos

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult