România nu mai produce nimic! Chioşcurile de ziare au început să vândă integrame turceşti

Când mai avem chef să completăm un rebus, să luăm înainte câteva lecţii de turcă! Pentru că integramele româneşti au devenit nerentabile, multe chioşcuri de ziare au început să importe reviste de cuvinte încrucişate turceşti, la mai puţin de jumătate de preţ.

“Ne bucurăm că am găsit o piaţă de desfacere pentru îndrăgitele noastre reviste de integrame, precum ‘Büyük horoz’ sau ‘Süper çapraz’. Aveţi o ţară minunată. Hagi, Nadia Comăneci, Gică Popescu!”, declară Ülker Ortadoğu, directorul unei fabrici de integrame de lângă Ankara.

Potrivit distribuitorilor, integramele turceşti se vând chiar mai bine decât cele autohtone. “Când stă pe plajă, cu soarele bătându-l în cap, omul are chef să completeze integrame, nu să gândească”, spune proprietarul unui chioşc.

“Un rebus într-o limbă pe care nu o cunoaşte te lasă să îţi pui fantezia la treabă, să umpli căsuţele cu ce litere vrei tu. Ne gândim serios să schimbăm şi ziarele româneşti cu unele din China sau Turcia. Pentru noi înseamnă mai mulţi bani, iar oamenii îşi vor putea imagina ştirile cum vor ei, atunci când taie parizer pe ziarul preferat.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
13 august 2014 01:08
Citește mai mult despre: chioscuri import integrame Turcia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult