România și Bulgaria își dispută insula de coji de semințe apărută în weekend în largul Mării Negre

După Insula Șerpilor, încă un petec de pământ românesc ar putea fi răpit de vecini! O insulă de 3 hectare alcătuită din coji de semințe a apărut în acest weekend în largul Vămii Vechi, dând naștere unui conflict teritorial de amploare între autoritățile române și cele bulgare.

“Insula aparține de drept României, fiind compusă – spun geologii – din semințe de floare și bostan scuipate în proporție de 90% de cetățeni români.”, a confirmat amiralul Decebal Popescu, salvamar la Vama Veche.

“Problema este însă mult mai complexă”, a adăugat un reprezentant al Armatei, debarcat încă de duminică pe insula de coji de semințe ca să instaleze un far și un punct vamal. “Deși e formată din semințe românești și se află la câțiva km de Vama Veche, în solul insulei s-au găsit și chiștoace de BT-uri, iar martorii oculari spun că teritoriul nou apărut ar fi plutit încoace dinspre sud.”

“E posibil ca semințele să fi fost molfăite inițial la Albena și Nisipurile de Aur”, a recunoscut ofițerul. “Tot de români, bineînțeles. Dar de români cu mașini înmatriculate în Bulgaria, ceea ce face chestiunea să fie și mai stufoasă”.

Scris de Vasile
7 iulie 2014 14:07
Citește mai mult despre: Bulgaria litoral seminte vacante

Alte articole

Vezi mai mult