România surprinde la Cannes! În filmele de anul ăsta se mănâncă papanași, nu ciorbă

Epoca filmelor cu ciorbă a apus definitiv: acum, lumea se pregăteşte pentru al doilea nou val al filmului românesc! Din cele 72 de filme cu care ţara noastră s-a prezentat anul acesta la Cannes, 69 conţin scene lungi şi plictisitoare în care se mănâncă nu banala ciorbă de perişoare, ca până acum, ci papanaşi delicioşi cu smântână bogată şi dulceaţă delicioasă.

„Vorbim despre scenarişti şi regizori tineri, care s-au săturat de zeama lungită a înaintaşilor lor şi vor să prezinte comunismul şi depresia dintr-o perspectivă mai pufoasă, mai atrăgătoare pentru copii. Se poate spune că cinematografia românească a ajuns la desert”, spune Marcel Groşescu-Şulă, critic de film.

„Cred că avem un favorit clar anul acesta. M-a marcat scena de 25 de minute din ‘Comunismul dureros al comuniştilor în vremea tristeţii’ de Cristi Puiu, în care Dragoş Bucur şi celălalt domn între două vârste care arată exact ca Dragoş Bucur se chinuie, în tăcere, să taie cu furculiţa un papanaş puţin ars. Cu ocazia asta am aflat ce e un papanaş şi, sincer să fiu, mă fascinează”, povesteşte Pierre-Baptiste Mouchoir, membru al juriului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
8 iulie 2021 10:05
Citește mai mult despre: cannes ciorba filme papanasi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult