România, un nou eșec la Oscar! Nici anul ăsta n-au acceptat o șpagă, să ne dea și nouă măcar o nominalizare

Țara noastră se pregătește pentru un nou eșec la premiile Oscar. Asta după ce nici anul acesta jurații implicați n-au acceptat mita României, ca să ne dea și nouă măcar o amărâtă de nominalizare. ”Deși am crescut cu 30% valoarea șpăgii față de anul trecut, ne-au refuzat fără nici o explicație”, s-a plâns Florentina Buzescu, șefa comisiei de dat șpăgi din Guvern.

Ideea de a încerca să obținem o nominalizare pentru un film românesc nu este deloc nouă. ”Acum peste 10 ani, s-au făcut mai multe studii de piață despre filmele românești și la toate concluzia a fost aceeași: avem șanse mult mai mari să primim o nominalizare la Oscar cu plicul cu bani decât cu un film românesc. Filmele nu vor fi acceptata niciodată, că sunt proaste, dar cu o șpagă nu se știe niciodată. Poate într-un an avem noroc”, a explicat șefa de la șpăgi.

Așa că, fără șpagă acceptată și, deci, fără vreo nominalizare la vreun premiu Oscar, regizorii români se vor regăsi cu toții în fața televizoarelor în această noapte. Asta pentru că, fiind seara Oscarurilor, în acest week-end nu are loc nici un festival obscur de film, la care să participe și regizorii noștri cu filmele lor lipsite de valoare. Și nici n-a prins vreunul un job de chelner la eveniment, ca în alți ani.

Scris de Calin
4 martie 2018 12:03
Citește mai mult despre: oscar spaga

Alte articole

Vezi mai mult